A búzacsíra és hidegen sajtolt olaja az utóbbi években sok figyelmet kapott. Sokan „szuperélelmiszerként” emlegetik, és nem véletlenül: a búzacsíra a búzaszem legértékesebb része, amely tele van tápanyagokkal és bioaktív anyagokkal.
-
-
Feketeribizli magolaj
A feketeribizli magolaj (ribes nigrum) hidegen sajtolással a feketeribizli vagy európai ribizli magjaiból nyerik, ami így megőrzi a benne található értékes omega-6 (GLA és omega-3 (ALA) zsírsavakat, tokoferolokat (E-vitamin), valamint fitoszterolokat.
-
Csak ajánlani tudom
Régóta ismerem már Attl Attilát, és sokszor fogyasztottam azokat az olajkeverékeket, amelyeket ő maga állított össze.
-
Feketekömény magolaj
A feketeköménymag (nigella sativa) régóta ismert a népi gyógyászatban, de ma már a modern tudományos kutatások is vizsgálják potenciális előnyeit.
-
Dió és dióolaj
A dió és a belőle készült dióolaj nem csupán ízletes kiegészítői étrendünknek, hanem egészségvédő hatásokkal is bírnak.
-
Zsírok vagy olajok
A zsiradékokat az alapján, hogy szobahőmérsékleten folyékony vagy szilárd halmazállapotúak, hívjuk zsíroknak vagy olajoknak.
-
Belső támogatás
A csinos színésznő, a fiatalos kinézetét és a kirobbanó formáját annak is köszönheti, hogy természetes alapú olajokat használ.
-
Telítetlen zsírsavak
Az egyszeresen telítetlen (MUFA) és többszörösen telítetlen (PUFA) zsírsavak egyaránt fontosak az egészséges szív-érrendszer megtartásához.
-
Étkezési zsíradékok
Az étkezési zsiradékok magas energiatartalmú élelmiszerek. Lehetnek növényi és állati eredetűek. A növényi zsiradékok, olajok fogyasztása egészségesebb, mert kémiai összetételükből adódóan könnyebben emészthetőek és tartalmazzák a nélkülözhetetlen zsírsavakat.
-
Tudatos életmód
Ahhoz, hogy szervezetünk a legjobb gondoskodást kapja, avagy jól érezzük magunkat a bőrünkben, nem árt, ha az alábbi – legtöbbünk által jól ismert – életmódtanácsokat betartjuk, vagy az adott területre legalább egy kicsit jobban odafigyelünk.
- 1
- 2